A barátaink majdnem ásó és lapát nélkül fogtak kertművelésbe

ásó ár

Nem olyan régen említettem a barátnőmet, aki ott plasztikai műtéten esett át a közelmúltban, és ezért nem tudtam vele találkozni. Most, hogy ezen már túl van, több időt töltünk egymással, és végre jól ki tudtuk olyan igazán csajosan beszélni magunkból a dolgokat, amire rég nem volt alkalmunk. Így tudtam meg, hogy végre sikerült megvenniük vidéken azt a kertes házat, amit már egy jó ideje kiszemeltek maguknak, és úgy tűnik, hogy kertgondozásra adják a fejüket idén. Ezen nagyon meglepődtem, mert ők tipikusan az a pár, akik mindig is panelben éltek, szóval az ember nem nézné ki belőlük azt, hogy egyszer csak nekiállnak minden hétvégén kertet gondozni. De persze miért is ne jöhetne ez nekik össze, hiszen már az interneten annyi segítséget lehet találni, cikkeket, videókat, amikből egyszerűen meg tudják tanulni a kertgondozást.

Fel is sorolta nekem, hogy már mi mindennel készültek. Kivel beszéltek, miket vásároltak meg, miket kaptak a családtól segítségül, majd egyszer csak a fejéhez kapott, ugyanis ekkor leesett neki, hogy ásót és lapátot még nem szereztek, amin én nagyon kacagtam, hiszen igen csak alapvető eszközökről van szó, amik a kertgondozáshoz elengedhetetlenek. A pillanatnyi riadalmon gyorsan túltett. Említette nekem, hogy a legtöbb dolgot, amit ők vásároltak, a gazdabolt webshopból vásárolták meg, ahol természetesen ásó is kapható, valamint az ásó mellett kapható lapát, gereblye és természetesen minden egyéb szerszám, amire csak szükség lehet. Gyorsan elő is vette a telefonját, hogy megnézze, hogy mennyibe kerülnek az ásók, és ekkor látta, hogy az ásó árak nagyon barátságosan alakulnak, hiszen már egy kisebb ültető lapát 1000 forint alatt is kapható, de természetesen a nagyobb kerthez a pici ültető lapát mellett nagyobb méretű lapátra szükségük lesz.

A nagyobb méretű lapát mellett ásóra is szükség lesz, hiszen a kis ültető lapáttal nem lehet annyi földet könnyedén megmozgatni, de szerencsére a minőségi ásó ár sem eget rengető , hiszen már 5000 forint alatt is lehet hosszú fa nyéllel rendelkező, hőkezelt acélfejjel ellátott ásót kapni. Kicsit később felsikoltott, és mondta, hogy talált egy ásólapát kombinált terméket, ami akár két funkciót is el tud látni. Én azért javasoltam neki, hogy mindenképp szerezzenek be külön ásót, és ha lapát sincs tényleg még otthon, akkor legyen külön lapát is. Egyébként sem árt, hogyha ez tényleg két külön szerszám, hiszen lehet, hogy egyszerre használnák a kertben mindkettőt, így nem lesz abból probléma, hogy nincs belőle még egy. Ráadásul nagyon kedvező áron juthatnak minőségi szerszámokhoz, kár lenne kihagyni.

Nagyon meglepődtem, mikor mesélte, hogy a futárszolgálat díja az nagyban függ attól, hogy mennyi és milyen terméket vásárol, így a múltkori vásárlásnál magasabb volt a szállítási költség, hiszen akkor sok terméket vásároltak egyszerre, most viszont csupán 1750 forintos szállítási költséggel kellett számolnia, mivel csak három darab szerszámot rendelt meg végül.

Úgy tűnik, hogy lassan sikerül mindent tényleg beszerezniük. Szerencsére rendelkezésre áll egy olyan webáruház, ahonnan bármikor bármilyen szerszámot vagy védőfelszerelést könnyen meg tudnak rendelni, és futárral néhány napon belül meg is kapják. Mesélte azt is, hogy akkor se lenne semmi probléma, ha ennél előbb lenne rá szükségük, mivel akkor személyesen a raktárukban is át lehet venni a rendelést. Ez így nagyon rugalmas, és személyre szabható vásárlást biztosít.