A barátnőm is velem jött a tanfolyamra

Engem igazán az ékszerekkel lehet lenyűgözni. Méghozzá azokkal, amik gyöngyből készülnek. Egyszerűen imádom az ékszereket. Amikor a családom megkérdezi, hogy mit vegyenek nekem a születésnapomra vagy mondjuk karácsonyra, akkor habozás nélkül azt szoktam felelni, hogy ékszert, de igazából már nem is nagyon kérdezik meg, mert úgyis tudják rá a választ automatikusan. Végül is ebből a szempontból egyszerű vagyok.

Nem csak vásárolom a gyöngyből készült ékszereket, hanem készítem is. Például a múltkor elmentem egy olyan tanfolyamra, ahol mi a saját kezünkkel készítettük a nyakékeket. Eljött velem a barátnőm is, akit egy ideje nem láttam, mert arcplasztikai műtéten esett át. Az ékszerkészítés közben mesélt is róla.

Az arcplasztikát a Kelemed plasztikánál csinálta, amelyről bőven találunk információt a plasztika.info.hu oldalon.

A Kelemed arcplasztikai műtétje elsősorban a középkorúaknak ajánlott, akiknek még, úgymond, nem lóg az arca, de már az idő előrehaladtával megereszkedett kissé és ezt szeretnék feszesebbé varázsolni.

A műtét tulajdonképpen egy rutin beavatkozás. Egy abszolút fájdalommentes műtét, amely során nem altatják el a pácienst, hanem helyi érzéstelenítést alkalmaznak, hogy semmit se érezhessünk. Egy nagyon egyszerű és gyors műtétről beszélhetünk, mert maximum 45-60 percet vesz igénybe. A kezelés után a páciens a saját lábán távozhat a klinikáról.

Sokan attól tartanak, hogy a műtét során metszéseket ejtenek az arcon, illetve utána a hegek nem múlnak el. Ettől nem kell tartani, mert szerencsére nem kell metszéseket ejteni és még hegek sem maradnak az arcon. Az esetek nagy részében 3-4 napon belül már teljesen normálisan néz ki az arcunk és szövődményektől sem kell tartani, mert az esetek nagyon kis százalékában fordul elő. Esetleg bőrpír, véraláfutás és kisebb duzzanatok fordulhatnak elő, de ezekre felírnak speciális krémet, hogy minél előbb elmúlhasson.

https://plasztika.info.hu

Az ilyen típusú műtéteket általában csütörtöki napokon végzik, ami azt jelenti, hogy a hétvégét érdemes pihenéssel és nyugalomban tölteni, viszont jó hír, hogy hétfőn már akár dolgozni is lehet menni. Aki komolyabb mozgásra vagy sportolásra vágyik, annak egy kicsit várnia kell, mert 4 hétig egyáltalán nem ajánlott a sportolás. Sőt, 6 hetet kell várnia annak, aki például szaunába, szoláriumba vagy akár kozmetikushoz szeretne menni.

A plasztika.info.hu oldalon remek cikkeket lehet olvasni ebben a témában, így akinek fenntartásai vannak a műtétekkel kapcsolatban érdemes ezekbe beleolvasni.

Nagyon szép lett az eredmény, igazán sokat fiatalodott a barátnőm, úgyhogy meg is dicsértem, hogy milyen jól tette, amikor a beavatkozás mellett döntött.