Mind tudjuk, mi az, ami még a gyöngyöknél is jobban csinosít

40 fölött, azt tapasztaltam, hogy újabb dimenziója nyílik meg a szépségre való törekvés szerteágazó folyamatainak. Addig csak az adott alkalomra készülünk fel és csinosítjuk mindig magunkat így, vagy úgy, de idővel fontossá kell váljon az átfogó, komplexebb szépségápolás, ami kiterjed azon napokra is, amikor épp nem készülünk sehová menni, sehol sem megjelenni… Én mindig is ékszerkedvelő ember voltam, és szerettem az alkalomhoz illő sminkeket is. Az erősebb, látványosabb fajtákat, noha az is tök oké, ha valaki ilyenekkel nem él.

De ékszerből, főleg gyöngysorból is akadt mindig jócskán a fiókomban, amik közül válogathattam, melyik megy az aktuális outfitemhez a legjobban. De, az új dimenzió, amiről beszéltem tehát a teljes körű arcápolás világa, ami olyan rutin kell legyen, ami nem csak a különleges napokra korlátozza a bőrrel való törődést. Ha szeretnétek tudni, szerintem milyen és miből áll egy teljes körű arcápolási csomag, hát jó helyen jártok. Erről fogok ugyanis most beszélni!…

arcápolási csomag

A hidratáció szükségességét ti is érezni fogjátok, ha egy életen át rendszeresen sminkeltek. Hisz a smink nem olyan, mint az ékszer, a sminkelésnek következményei vannak – értelemszerűen a bőr terheléséről beszélek. A Florence BIO arcápolási szerei viszont, ahogy írtam, teljes körű arcápolási csomagként is felfoghatók, tehát a termékek bár egyenként is hatásosak a maguk feladatának elvégzését illetően, azért sokkal jobb őket pakkban, egyszerre alkalmazni. És ezért így megvásárolni is.

A “BIO” jelzi, hogy naturális módon kinyert természetes alapanyagok állnak majd a rendelkezésünkre ezekkel a termékekkel, ami engem mindig is nagyon vonzott. Mármint mindenben a “minél inkább természetes” hívószava, és mióta a nyugati civilizáció ráébredt a bio dolgok előnyeire, azóta ez a fajta vegyszermentesség is a szempontjaim között van. Bármilyen területen, ahol csak teret tud nyerni a bio… A Florence kozmetikumai ellenőrzötten bio-nak nevezhető gazdálkodásból származó összetevőkből állnak. Ezért érdemelték ki a AIAB biokozmetikai minősítést. Associazione Italiana Agricoltura Biologica – ezt takarja ez a mozaikszó. Ráadásul ezek a szérumok vegán szérumok is, ami az állatvédőknek jelenthet sokat. Ez pedig egy olyan terület, ami szintén szimpatikus nekem, még ha nem is elsőrendű. Nem jövök “zavarba”, ha valami nem vegán, de ha ilyesmiből lehet vegánt választani, akkor ezen dolgot is előnyben részesítem. (Egy kivétel van a Florence-es dolgok közül, amihez állati eredetű alapanyagot használnak, és ez a csigagél, de annál is hangsúlyozzák, mennyire állatbarát eljárásokkal hasznosítanak tehát valamit, ami a csigától származik ugyan, de nem okoz kárt és hátrányt az állat életében, hogy felhasználják az ún. csiganyálat összetevőként az előállítás során)

A gyártó weboldala (mielőtt magára az arcápolási csomagra térnék) még egy olyan dolog, ami meggyőzött, hogy rájuk támaszkodjak a napi arcápolásban. Hosszasan és alaposan kifejtik, minden részletbe betekintést engedve, hogyan garantálják, hogy a bio az tényleg bio, a vegán meg vegán, és az állatvédelem a csigáknál sem egy üres szólam náluk. Szeretem a részletező weboldalakat és nem csak a termékleírások tekintetében, hanem akkor is, ha a vevő a dolgok mélyére áshat másban is, vásárlás előtt! Megnézhetjük a tanúsítványokat, olvashatunk a csigafarm működéséről és egyebekről náluk. És ez mind, nagyon-nagyon meggyőző. Ahogy az is, hogy olasz gyártóról van szó. Ezen világon belül is az “olasz” mindig erős márkavédjegy.

Na de tényleg a lényegre térve: tisztítás, tonizálás, szérumozás, hidratálás – ezek a kulcsszavak. Ezeket érdemes szerintem komolyan venni, ha szeretnétek, hogy ne csak a gyöngysor vagy bármilyen ékszer, esetleg egy komolyabb smink csinosíthasson benneteket, hanem naturálisan is szépek szeretnétek maradni. A weboldalról közvetlenül megrendelhető minden, egyben. A fent említettek közül. És, mondanom sem kell, hogy érdemes egy ideális sorrendet betartva, egy jól bevált rutint alkalmazva ezeket használni. Tisztítás a Florence BIO arctisztító tejjel, majd következhet a tonizálás a Florence BIO arctonik segítségével. Ezt követően érdemes elvégezni a szérumozást: Florence BIO C-vitamin arcszérum 60 ml és jöhet a végén a hidratálás ezzel: Florence BIO anti-aging hidratáló arckrém 100 ml. Az is célravezető, hogy ha ezek közül bizonyos dolgokból valami mást használtok mostanra, de azért a többi termékre rákerestek így egyenként, ahogy leírtam a nevüket! A Florenceben nem fogtok csalódni! Persze én csak tippeket adok, én sem vagyok kozmetikai szakértő.

Ha mégis így egyben rendelünk azonban több terméket, a gyártói oldalról még szállítási díjjal sem kell számolnunk. Ráadásul mindig vannak náluk kedvezmények, így én az áraikkal is elégedett voltam mindig! Na meg az még az előny, hogy mindig fel vannak töltve a készleteik. Sok helyütt megtalálhatók a Florence-cuccok, de elég népszerűek, így van, ahol elfogy, ezért javaslom továbbra is a hivatalos websiteot. Kapunk náluk, a www.florencebio.hu-n természetesen az enyémnél részletesebb tájékoztató leírást is – méghozzá tényleg elég alaposat -, hogy ne csak az ideális sorrendiségről legyen fogalmunk, hanem akár a tükör előtt ülve, állva, minden egyes alkalmazási lépésről pontos utasításokat követhessünk. Röviden: arcmosás után alkalmazzuk az arctisztító tejet is, az arctonikkal eltávolíthatjuk ezután a sminknyomokat például, és összehúzhatjuk a tág pórusokat. Eztán jön a személyes kedvencem a bőr ápolásához: fiatalos ragyogást kaphatunk a c-vitaminos arcszérummal. Végül hidratálhatunk a fent szintén említett arckrémmel. A leírásomnál, sőt még a weboldal leírásánál is sokkal alaposabb útmutatóként szolgál az ún. “arctorna videókurzus”, amivel kimaxolhatjuk az arcápolási csomagban rejlő lehetőségek összességét. Ez is a weboldalról rendelhető meg legegyszerűbben, természetesen.

A címben tehát arról írtam: van valami, ami még az ékszereknél is csinosabbá tud minket tenni, és higgyétek el – teszem hozzá -, hogy az önbizalmon is sokat segít! Ez pedig a természetes szépség. A naturális szépségre gondoltam, ami akkor is szolgálja jókedvünket, amikor épp smink felvitele nélkül indulunk el aznap valahová. Mert magabiztosságot ad. Lehet, hogy úgy futunk össze bárkivel, hogy tudjuk, az illető is ragyogóan üdének és frissnek lát bennünket. A c-vitaminos szérum a sokat említett arcápolási csomag részeként a legjobb, amit valaha próbáltam. A legjobban teljesít ebben! Na ez az igazi önbizalom az életben, komolyan mondom!…

És mondok még egy dolgot: az is igazán jó érzés, hogy nem csak egyféle módon, egyetlen rutinnal és bevált módszerrel tetszhetünk magunknak a mindennapok során. Azzal kezdtem, hogy sokféle ékszert tartok otthon, mert én meg szeretem “nyomni” a események hangulatát a magam számára azzal, hogy teljesen másmilyenné varázsolom magamat, különböző közösségi programokra. Ugyanakkor megtaláltam a módját, hogy teljesen más kisugárzású ember legyek, amikor az alkalmi outfit, cipő egy egyebek helyett a praktikumot választom, hogy komfortosan viseljek mindent aznap magamon, mégis csinos vagyok. Mert minden nap foglalkozom magammal! A bőröm egészségével és szépségével. Ehhez a legjobb partner a Florence BIO arcápolási csomag.