Miért van szükség egyáltalán energetikai tanúsítványra?

Az energetikai tanúsítványra azért van szükség, mert enélkül nem lehet értékesíteni egy eladásra szánt ingatlant. Eléggé kellemetlen, hogyha ezt az eladó akkor tudja meg, mikor már lebeszélte az adásvétel időpontját. Ekkor már fennáll a kockázata annak, hogy esetleg még az üzletkötés is múlhat egy ilyen triviális bosszantó kis hibán, mint a tanúsítvány hiánya. De ekkor sem kell feltétlenül kétségbeesni, hanem a https://www.e-tanusitas.eu/energetikai-tanusitvany-arak időpontot kell foglalni.

Azhttps://www.e-tanusitas.eu/energetikai-tanusitvany-arak minden fontos információt megtalál, ami az energetikai tanúsítvány beszerzéséhez csak kellhet

Kevés lépés árán eljuthatunk oda akár tizenkét órán belül is, hogy megszerezzük a szükséges energetikai tanúsítványt az értékesíteni kívánt ingatlan részére. Ehhez először is meg kell ejteni egy telefont, amiben bejelentkezünk és időpontot kérünk. Az e-tanusitas.eu oldalán még előre kalkulált árajánlatot is kérhetünk, de ha nagyon-nagyon sürgős a dolog, akkor erre sincs szükség, hiszen található egy árjegyzék táblázat is a honlapon.

Ebben a táblázatban négyzetméterre és ingatlan típusra (lakás vagy családi ház) lebontva megtekinthetőek a költségek. De egyik esetben sem haladja meg ez a húszezer forint feletti összeget. Esetleg, ha az ingatlanunk a világ végén lenne, akkor fognak extra kiszállási díjat kérni. Azonban ez az összeg sem több néhány ezer forintnál. Lássuk be, ez még mindig elenyésző költség amellett, hogy mekkora veszteséget okoz egy kieső vásárló, és esetlegesen a hónapokig tartó várakozási idő a következő vevőre. Ráadásul a https://www.e-tanusitas.eu/energetikai-tanusitvany-arak oldal alapján elég egyértelmű, hogy nem ma kezdték a szakmát, és profi, gyorsan dolgozó csapatról van szó.

Ezt követően jön el a helyszíni felmérés, amelynek során a cég által megbízott mérnök megnézi és leellenőrzi az adott házat vagy lakást. A gyorsabb ügyintézés érdekében előrelátó, hogyha az ingatlan helyrajzi számát kikészíti a tulaj, így nem akkor kell előkeresni, mikor már ott van a szakember. Az ingatlannak a tervdokumentációja is jobb, hogyha kéznél lesz addigra.

A cég szakembere a felmérés során ellenőrzi, hogy az ingatlannak hol vannak lehűlő pontjai. Illetve milyen a nyílászáróknak a minősége, továbbá azt is, hogy milyen a ház vagy a lakás tájolása. Végül pedig ellenőrzésre kerül a padló, a födém, a fűtési rendszer állapota és a melegvízellátó rendszer.

Az utolsó lépések, mikor már elkészült az energetikai tanúsítvány

Ekkor már karnyújtásnyira van a cél. Hiszen már csak el kell juttatnia a cégnek az ellenőrzés után elkészült energetikai tanúsítványt a tulajnak. Aki már szaladhat is a dokumentummal az ügyvédhez, majd a vevőhöz. A tanúsítványt GLS futárral az egész ország területén, bárhova kiküldik. Azonban, ha inkább a környezettudatos megoldások hívei vagyunk, akkor lehet elektronikus úton is kérni a kézbesítést. Az e-mailes kiküldés egyébként is jobb döntés, hiszen jóval gyorsabb megoldás, mint a futárra várni.

Nem szabad megfeledkezni róla, hogy egy adásvétel a bizalmon is alapul, így jobb, ha ehhez tartjuk magunkat eladóként. Az új vevő is szeretné készhez kapni a tanúsítványt és az eladónak is törvény által előírt kötelessége ezt átnyújtani. Ez az energetikai tanúsítvány pedig ezek után tíz éven át érvényes marad. A gyors ügyintézés, a profi szakemberek és a korrekt, országszintű ellátás miatt pedig érdemes az https://www.e-tanusitas.eu/energetikai-tanusitvany-arak oldalt választani. Velük nem kell aggódni, hogy nem leszünk időre készen, és elszalasztunk egy remek üzletet.