Idén szeretnék többet írni a hitről, méghozzá a személyes megtapasztalásaimon keresztül. Nevezhetjük bizonyságtételnek is.
2018 vége nem kevés lelki küzdelmet hozott, ezek még nem zárultak le - de tisztultak.

A gondolatokat a Parókia.hu cikke indította el bennem.

A vállalkozásom alapja egy átütő erejű, egyértelmű elhívás volt 2010-ben; benne volt, hogy nem tudom, mit hoz a jövő, de Istenre bízom magam. 
Mivel szeretem kézben tartani a dolgokat, mindig is észben kellett tartanom: ez Isten vállalkozása, ő vezeti, én csak eszköz vagyok a folyamatban.

Így 8 év után felmerül a kérdés, vajon mikor nevezhetem sikeresnek a munkámat? Ha megmaradok Isten vezetésében? Ha pénzügyileg elérek konkrét összeget? Ha értéket adok az embereknek?

A válasz még rejtve van előttem, és ez egy mindennapos döntést jelent: ma is bízni tudok Benne? Ma is elhiszem, hogy minden munkám eredménye Tőle van? Hogy van értelme és értéke mindennek?

Ha visszagondolok az életemre, amikor 14 évesen először értettem meg Isten szeretetét és erre igent mondtam, már látható volt, hogy ez az első hit még sokat fog formálódni. Hiszen a kamaszkor java még előtte volt, és a gimnázium ideje alatt meg is kérdőjeleződött bennem sok minden. Valóban érdemes odaszánni az életemet a keresztény hitre, miközben a kortársaim buliznak, isznak, könnyen veszik az életet? 
Egyszer én is elmentem velük, de ez csak arról győzött meg: nem az én világom ez a felszínes bulizós dolog! (mai napig inkább fáraszt, leszív a felszínes társalgás a semmiről)

Sorolhatnám végig a nagyobb döntéseket (továbbtanulás, szerelem, munka, család...), visszanézve mindenen az áldást látom: épített, megerősített, Isten jelenléte gazdagította életem minden területét.

Már nem tudnám elveszteni a hitemet, hiszen az identitásom, az értékrendem és a mindennapjaim része. Természetes, hogy beszélgetek Vele, hogy olvasom a Bibliát, hogy hallgatom az Igehirdetéseket, és hagyom, hogy mindezek vezessenek, formáljanak.

És gyógyítson.

A fentiek alapján talán azt gondolod, minden összejött, de az én életemben is volt gyász (11 évesen elvesztettem édesapámat), voltak nehéz döntések és rossz időszakok is.
Azt gondolom, érzékenyebb vagyok az átlagnál, ugyanakkor fontos, hogy akivel kapcsolatban vagyok éppen, figyeljek rá, rá hangolódjak. Fontosnak tartom, hogy adjak, mert én is sokat kaptam.

Úgyhogy bár nem tudom, mikor érem el A CÉLT, és hogy egyáltalán mi a cél, egyet biztosan tudok: mindenben, amit teszek, Isten akaratát keresem - és ezt a feltétlen bizalmat, és az Ő szeretetét szeretném közvetíteni Feléd is, minden egyes írásommal, képemmel és Igés ékszerrel!

Vásárlóim mondták

Ágnes

Magyaros viselethez kerestem egyedi ,stílusos nyakéket, nem a szokásos úgynevezett " szőtt " kivitelezésben.
A párom ruháján lévő sújtás minta adott volt, ahhoz szerettem volna hasonlót találni.

Régiség vásárokban, kézműves kirakodó vásárokban keresgéltem. És Meskán. Továbbá könyörögtem iparművész barátnőknek, hogy találjanak ki valamit... De ILYET nem találhattam találtam máshol.:)

 

 

Legújabb blogbejegyzések

Villámgyors kevert sütemény 2 változatban

A legjobb ebben a kevert tésztában, hogy kb 15-20 perc alatt összekutyulható, utána a sütő végzi a dolgát.
Kevés hozzávalóból, kétféle variációban is megsütheted!

Bővebben ...

És veled mi van? Még mindig fűzögeted a gyöngyöket?

Jó időnként összefutni régi ismerősökkel, váltani pár mondatot, kölcsönösen rácsodálkozni egymás gyerekeire -hogy nőnek-, aztán rendre belefutok egy hasonló mondatba:
Még mindig gyöngyöt fűzöl? Ehhez hozzájárul egy sajátos arckifejezés is, amiben van óvatosság, hitetlenkedés, sőt, kételkedés, mintha azt kérdeznék ilyenkor: ez tényleg munka? Nem hagytál már fel ezzel az úri huncutsággal?

Bővebben ...

Kosár

 x 

A kosár üres

Keresés a boltban

Szállítási díjak

Előre fizetés esetén:

  • személyes átvétel Szigetszentmiklóson vagy Dunaharasztin: 0 Ft
  • csomagautomatába kérve: 890 Ft
  • PostaPont: 1320 Ft
  • MPL házhoz szállítás: 1505 Ft

Előre fizetés lehet: 
átutalás
CIB pénztári készpénzbefizetés (+300 Ft)
rózsaszín postai csekk
PayPal

Utánvét esetén:

  • csomagautomatánál: 1290 Ft
  • PostaPonton: 1720 Ft
  • MPL futárnál: 1905 Ft
Go to top