Visszatérő kérdésekből szemezgettem ismét;
ha Te is megkérdeznéd ezeket tőlem, akkor olvasd el a válaszokat!

Mi volt az ami Téged elindított a gyöngyfűzés irányába? /pl. valamilyen szép munka vagy kikapcsolodás stb./

Mitől ez a nagy szerelem a gyöngyök iránt

Kinek vagy minek a hatására kezdtél el gyöngyöt fűzni? Melyik az a minta, amit a legszívesebb fűzöl?

Mikor szerettél bele a gyöngyfűzésbe? Neked mik voltak a nehézségek, mik okoztak fejtörést a fűzések során?

 

2008-ban járunk; a Balatonnál töltöttünk egy hetet a gyülekezetünkkel. Minden nap volt egy kis kézműveskedési lehetőség, amolyan klub-jelleggel; valaki hozott mindenféle kínai gyöngyöt, zöld horgászzsinórt, aztán fűztünk a saját fejünk után. Emlékszem, senki nem tudta, hogy kell szépen a kapcsot rátenni a végén, így csak egy bumfordi csomót kötöttünk.

Ő volt a legelső "alkotásom":

 

A nyaralás után elkezdtem a neten kutakodni, hogy lehetne szebben feltenni azt a kapcsot, valahogy ráakadtam erre a gyöngyös blogra; emlékszem, 2 óra hosszan csodáltam a szebbnél szebb gyöngy-ékszereket (oldalt megtalálod a 2007-2008-as időszakot); ekkor határoztam el, hogy ezt meg kell tanulnom! Soha nem láttam még ezekhez fogható ékszereket!

Legkisebb gyermekem 1 éves volt még csak, épp elkezdett járni, meg kellett oldani, hogy ne borítsa le az apró gyöngyöket; az időhiány is probléma volt, volt egy 4 és egy 5 éves is, csak a legnagyobb járt oviba, így a délutáni alvásidőt használtam ki, ami maximum egy óra volt.

Egy tálcára tettem az aktuális fűznivalót, a kinyomtatott mintát, és amint elaludtak, csak lekaptam a polcról és próbáltam kisilabizálni, hol is tartottam.

Ma is probléma, hogy nem érthetőek és gyakran nem magyar nyelvűek az ingyenes leírások, sok idő elment ezek értelmezésével. Ami ma 30 perc alatt megvan, eleinte napokig fűztem; nem tudtam jól toldani, volt, hogy fél óra viselés után szétesett a nyakamban a nyaklánc. Nem volt hol beszerezni a gyöngyöket, kínálat se volt akkora, mint manapság - bár tudom, hogy netről rendelni még mindig bizonytalan.

Az viszont már az elejétől kezdve megvolt, hogy variáljak; ha megértettem egy alapfűzést, rögtön kedvem támadt kísérletezni vele. Például 3 hónappal az első fűzés után találtam egy gyöngybogyó mintát, de 12mm-es golyók helyett csak 8mm-esek voltak itthon, így átvariáltam és ez lett belőle:

5 hónappal később megszületett az első saját mintám is, a Sultan bogyó; valójában a Virginia bogyó átalakítása volt ez is (nem hasonlít az eredetire):

Tudni kell rólam, hogy legtöbbször amint megtanulok valamit, ráunok hamar, mert már nincs benne kihívás. Ilyen volt a dekupázs, a keresztszemes hímzés és még sorolhatnám.

A gyöngyfűzés viszont ennyi éven át megmaradt szenvedélynek; köszönhetően a sok új gyöngyfajtának, no meg annak is, hogy egyik minta/ötlet szüli már közben a következőt. 

Nálam is volt persze alkotói válság, főleg eleinte. Amikor nem volt kedvem, inspirációm fűzni, akár hetekig. 
Szerencsére mostanában nincs ilyen, vagy hamar elmúlik. Már tudom, merre kell nézelődnöm ahhoz, hogy újra elkapjon az ihlet, ráadásul roppantul lelkesítenek a vásárlóim, követőim, tanoncaim is - igen, Ti vagytok a legfőbb inspirálóim, és ezért nagyon hálás vagyok!

Végezetül, van-e kedvenc mintám, vagy olyan, amit legszívesebben fűzök? 

Igazából nincs, de még technikám se. Mindig a pillanatnyi érzések és gondolatok határozzák meg, mihez nyúlok színben, gyöngyfajtában, ráadásul minta után már szinte nem is fűzök, kivéve a sajátjaimat - ugyanis nem tudom kívülről a saját kreációimat, sőt, mikor újra kell fűzni egyiket-másikat, néha rácsodálkozom: hogy juthatott eszembe kitalálás közben pont azt pont úgy folytatni :)

Kérdéseitekre szívesen válaszolok, tedd fel akár itt hozzászólásban!

Ha szeretnél havonta egyszer értesítést kapni az új blogbejegyzésekről, akciókról a gyöngyfűzés világából, kérd a Csütörtöki Gyöngyszemeket ITT!

{jcomments on}

Vásárlóim mondták

Z. Judit

Ékszerek megérkeztek !
Nagyon szépek !!! Köszönöm a plusz kis kedvességet !
Szeretettel üdv ! Judit

 

 

Legújabb blogbejegyzések

Villámgyors kevert sütemény 2 változatban

A legjobb ebben a kevert tésztában, hogy kb 15-20 perc alatt összekutyulható, utána a sütő végzi a dolgát.
Kevés hozzávalóból, kétféle variációban is megsütheted!

Bővebben ...

És veled mi van? Még mindig fűzögeted a gyöngyöket?

Jó időnként összefutni régi ismerősökkel, váltani pár mondatot, kölcsönösen rácsodálkozni egymás gyerekeire -hogy nőnek-, aztán rendre belefutok egy hasonló mondatba:
Még mindig gyöngyöt fűzöl? Ehhez hozzájárul egy sajátos arckifejezés is, amiben van óvatosság, hitetlenkedés, sőt, kételkedés, mintha azt kérdeznék ilyenkor: ez tényleg munka? Nem hagytál már fel ezzel az úri huncutsággal?

Bővebben ...

Kosár

 x 

A kosár üres

Keresés a boltban

Szállítási díjak

Előre fizetés esetén:

  • személyes átvétel Szigetszentmiklóson vagy Dunaharasztin: 0 Ft
  • csomagautomatába kérve: 890 Ft
  • PostaPont: 1320 Ft
  • MPL házhoz szállítás: 1505 Ft

Előre fizetés lehet: 
átutalás
CIB pénztári készpénzbefizetés (+300 Ft)
rózsaszín postai csekk
PayPal

Utánvét esetén:

  • csomagautomatánál: 1290 Ft
  • PostaPonton: 1720 Ft
  • MPL futárnál: 1905 Ft
Go to top