Mostanra beállt egy rend. Bár olyan nincs, hogy "átlagos" nap; közbejön egy sürgős rendelés, váratlan intéznivaló; de legalább van mitől eltérni!

Három iskolással kezdem a napot, bár nem picik már, azért jólesik elkészíteni nekik a tízórait, reggeli kakaót, a legkisebbet még el is kísérem az iskoláig.

8 óra körül érek haza, ilyenkor nagy sóhajjal eltüntetem a reggeli készülődés nyomait, majd magam is megreggelizek.

Utána átfutom a feladatlistámat, ha kell, kiegészítem vagy átcsoportosítom aszerint, mi fér még bele. Ha szükséges, elindítok egy mosást (éljen az itthoni munkavégzés!), majd bekapcsolom a gépemet. Kb 9 óra.

Először is megnézem, érkezett-e megrendelés valamire. Ha igen, ezt adminisztrálom, aztán átfutom a levelezéseket is; ha a rendeléssel kapcsolatban kell válaszolnom, akkor azt is itt teszem meg.

Megnézem, korábbi rendelésből érkezett-e utalás, ha igen, akkor ismét adminisztráció és csomagolás következik - következett eddig, de most már van segítségem, ha gyöngyfűzés oktatóanyagról van szó! Ám ékszer vásárlásnál én készítem el az egyedi csomagolást. Közben kiteregetek :) Kb 11 óra.

Ha van inspirációm, itt még gyorsan belefér egy facebook poszt írás, vagy blogbejegyzés készítése, de legtöbbször elkezdenék foglalkozni az aktuális fűznivalókkal. Ha van rendelés, azzal, ha a gyöngyfűzők klubjába kell a következő minta, akkor azzal. Nem sokáig jutok, legfeljebb előkészítem a szükséges alapanyagokat, vagy ha kell, rendelést adok le. 
Bevallom, néha elkalandozok egy picit, szétnézek közösségi oldalakon, ott is jöhet üzenet, például amikor Hajnival egyeztetjük az egységcsomagokat. Ide is bekeverednek magánügyek, utalások indítása, közüzemi óraállások leadása, egyéb intéznivalók.

12 óra, jelzi a nehezedő gondolkodásom, hogy ideje egy kávénak, de előtte eszem valamit. Általában, ami megmarad előző napról. 

Utána tudok igazából leülni tervezni, fűzni. Nem minden nap sikerül alkotni, vannak más feladatok is egy vállalkozásban bőven. Örülök ha 2-3 napot egy héten tudok fűzni ebben a kora délutáni időszakban.
Kb 15-15:30-ig van erre időm, ebben benne van a fotózási idő is, utómunkával, feltöltéssel együtt.
Azért ránézek újból a levelezésemre, főleg, ha választ várok valakitől, vagy elküldöm a fotót, ha épp készen lettem egy megrendeléssel.
16 órára ismét az iskolánál vagyok a lányomért; a két nagyobb egyedül hazajön korábban már, de hagynak dolgozni. 

Iskola után vége a munkaidőmnek, rájuk figyelek; közben különórára fuvarozás, vacsorakészítés, házimunka, mint más családban is, ahol nem otthon dolgozik a szülő. 

Nos, ez az alap. Ezt a rendet bármi boríthatja; ha jelentkezek egy kiállításra például, ami extra feladatokat jelent. Lebetegszik valaki a családból és orvoshoz kell vinni. Iskolai extra programok, amikre be kell menni vagy el kell hozni őket hamarabb. Házfelújítás. Bármi.

Kíváncsi vagyok, mit gondolsz most, hogy ezt elolvastad? Így képzelted?

{jcomments on}

Vásárlóim mondták

Zsuzsa

Szia Kriszta!

Most hozta meg a postás a csomagot!
Csak szuperlatívuszokban tudok beszélni róluk! :-) A "gyönyörű és csodaszép" szavak már ehhez kevésnek bizonyulnak...! Meglepetés volt az ajándék fülbevaló! Kedves vagy, nagyon szépen köszönöm! :-)
Még egyszer nagyon hálás vagyok, hogy fáradtál értem!

Üdv: Zsuzsi

 

 

Legújabb blogbejegyzések

Villámgyors kevert sütemény 2 változatban

A legjobb ebben a kevert tésztában, hogy kb 15-20 perc alatt összekutyulható, utána a sütő végzi a dolgát.
Kevés hozzávalóból, kétféle variációban is megsütheted!

Bővebben ...

És veled mi van? Még mindig fűzögeted a gyöngyöket?

Jó időnként összefutni régi ismerősökkel, váltani pár mondatot, kölcsönösen rácsodálkozni egymás gyerekeire -hogy nőnek-, aztán rendre belefutok egy hasonló mondatba:
Még mindig gyöngyöt fűzöl? Ehhez hozzájárul egy sajátos arckifejezés is, amiben van óvatosság, hitetlenkedés, sőt, kételkedés, mintha azt kérdeznék ilyenkor: ez tényleg munka? Nem hagytál már fel ezzel az úri huncutsággal?

Bővebben ...

Kosár

 x 

A kosár üres

Keresés a boltban

Szállítási díjak

Előre fizetés esetén:

  • személyes átvétel Szigetszentmiklóson vagy Dunaharasztin: 0 Ft
  • csomagautomatába kérve: 890 Ft
  • PostaPont: 1320 Ft
  • MPL házhoz szállítás: 1505 Ft

Előre fizetés lehet: 
átutalás
CIB pénztári készpénzbefizetés (+300 Ft)
rózsaszín postai csekk
PayPal

Utánvét esetén:

  • csomagautomatánál: 1290 Ft
  • PostaPonton: 1720 Ft
  • MPL futárnál: 1905 Ft
Go to top