Egy nő számára a mindennapi dilemma: mit vegyek fel? És hogyan hangoljam össze a különféle ruhadarabokat és kiegészítőket? Ebben a cikkben ehhez próbálunk egy kis segítséget nyújtani.

Amikor ékszert vásárolsz, érdemes végiggondolni, hogy milyen ruhák vannak a ruhatáradban, és ha egy mód van rá, akkor olyan ékszert kell választani, amelynek a színe, stílusa illik legalább egy ruhadarabhoz. Persze biztosan előfordult már veled a fordítottja is, tehát az, hogy beleszerettél egy kiegészítőbe, ami semelyik ruhádhoz sem illett, de utána vásároltál hozzá illő darabokat. Bármelyik verzió is van éppen napirenden, egy biztos: mindig érdemes az öltözékünkben a színeket, stílusokat összehangolni, hogy egységet, harmóniát sugározzon a megjelenésünk.

Amire mindenképpen érdemes odafigyelni:

1. Vigyázz a stílusok keverésével!

Vannak olyan emberek, akik zseniálisan képesek párosítani az egymástól teljesen eltérő stílusokat úgy, hogy a végeredmény egyedi lesz, nem pedig furcsa vagy nevetséges. Mégis, az esetek többségében érdemes egy stílus szerint felöltözni. Egy baglyos fülbevaló például tökéletesen illik egy fiatalos, divatos szetthez, de üzleti tárgyaláshoz, kiskosztüm mellé nem jó ötlet felvenni.

2. Ne vegyél fel egyszerre túl sok ékszert!

A soknál több az elég, ha túl sok ékszert akasztasz magadra, akkor úgy fogsz kinézni, mint egy karácsonyfa. Ha többféle ékszert veszel fel, akkor ezek legyenek egy ékszerszett részei, de legalábbis egymással összeillő darabok! Azért sem érdemes halmozni őket, mert elvonják a figyelmet egymásról, illetve az öltözékedről.

3. A színek harmonizáljanak egymással!

A legegyszerűbb ruhadarabokat és a legszerényebb ékszereket is fel lehet dobni, ha a színek egymáshoz illenek. Erre mutatok néhány példát:
Egyszínű
Itt egyetlen szín különböző árnyalataival játszottunk, így a harmónia is megvan, mégsem válik egysíkúvá, unalmassá az öltözet:


Kétszínű:

A legideálisabb, ha két különböző színt képviselnek az egyes darabok, és van egy olyan köztük – ez lehet akár az ékszer is- ami mindkét színt tartalmazza, és ezáltal „összefogja” a két színt. Három színnél több ne legyen egy szettben!


4. Hagyd érvényesülni az ékszereket!

Lehetőleg nem válassz túlságosan díszes, csillogós ruhákat, mert el fogják nyomni az ékszert. Ha nyakláncot veszel fel, akkor olyan felsőt válassz, ami szabadon hagyja a nyakadat, egy magas nyakú, galléros blúz nem engedi érvényesülni a láncot. A gyűrűhöz ápolt, szépen manikűrözött kéz illik, a fülbevalót pedig nem érdemes hosszú haj alá rejteni, ebben az esetben rendezd hátra a hajkoronádat, hogy jól látszódjon a fülbevaló!

Vásárlóim mondták

Kinga visszajelzése

 

 

 

Legújabb blogbejegyzések

Villámgyors kevert sütemény 2 változatban

A legjobb ebben a kevert tésztában, hogy kb 15-20 perc alatt összekutyulható, utána a sütő végzi a dolgát.
Kevés hozzávalóból, kétféle variációban is megsütheted!

Bővebben ...

És veled mi van? Még mindig fűzögeted a gyöngyöket?

Jó időnként összefutni régi ismerősökkel, váltani pár mondatot, kölcsönösen rácsodálkozni egymás gyerekeire -hogy nőnek-, aztán rendre belefutok egy hasonló mondatba:
Még mindig gyöngyöt fűzöl? Ehhez hozzájárul egy sajátos arckifejezés is, amiben van óvatosság, hitetlenkedés, sőt, kételkedés, mintha azt kérdeznék ilyenkor: ez tényleg munka? Nem hagytál már fel ezzel az úri huncutsággal?

Bővebben ...

Kosár

 x 

A kosár üres

Keresés a boltban

Legújabb ékszerek a készletből

Szállítási díjak

Előre fizetés esetén:

  • személyes átvétel Szigetszentmiklóson vagy Dunaharasztin: 0 Ft
  • csomagautomatába kérve: 890 Ft
  • PostaPont: 1320 Ft
  • MPL házhoz szállítás: 1505 Ft

Előre fizetés lehet: 
átutalás
CIB pénztári készpénzbefizetés (+300 Ft)
rózsaszín postai csekk
PayPal

Utánvét esetén:

  • csomagautomatánál: 1290 Ft
  • PostaPonton: 1720 Ft
  • MPL futárnál: 1905 Ft
Go to top