Ki tervezi ezt a sok ékszert?

Kereki Krisztina vagyok, és a történetem 2008-ban kezdődött. Ekkor gondoltam úgy, hogy ki szeretném próbálni a gyöngyfűzést. Akkor már a harmadik gyermekemmel voltam itthon, és úgy éreztem, szükségem van egy olyan tevékenységre is, aminek látszatja is van - a házimunka és a gyereknevelés folyamatossága mellett.

Eredetileg közgazdásznak tanultam, a Szolnoki Főiskolán végeztem kereskedelem szakon, közben pénzügyi előadóként dolgoztam egy részvénytársaságnál, amit felszámoltak, amikor itthon voltam a gyerekeimmel, akik egyébként hárman vannak.

 

Pedig én nem akartam gyöngyöt fűzni!

Korábban sok mindent kipróbáltam, az üvegfestést, horgolást, hímzést, papírt, szalvétát; egyik sem tartott sokáig. Majd pont a gyöngyfűzés fog lekötni? Haha!

Az első "ékszeremet" kínai kásagyöngyökből fűztem, zöld horgászdamilra! Kapocs helyett drótot hajlítottam hozzá, olyan bumfordit.

Azt gondoltam, itt meg is állok, elég volt... aztán mégis kíváncsi voltam, mit tudok kihozni a gyöngyökből.

Hobbinak indult, nem volt lehetőségem tanfolyamra menni, így saját kútfőből és az interneten talált segítőkész gyöngyfűzőknek a segítségével indultam el. Ez a tevékenység nagyon hamar magával ragadott, olyan szépséget fedeztem fel a gyöngyök által, amit mai napig nem nagyon tudok szavakba önteni. Élvezem, ahogy a kisebb-nagyobb üveggyöngyök a kezeim között összeállnak valami széppé, sokszor megismételhetetlenné.

2010-ben döntöttünk úgy a családdal, hogy hivatássá váljon mindaz a tudás és munka, amit a 2 év folyamán a napi gyöngyfűzés során megszereztem.

 

 

Én magam ritkán hordok ékszert - a gyöngyékszerek kapcsán azt is kerestem, mi ennek az oka?

8 év aktív fűzés kellett hozzá, hogy megtaláljam azt a stílust, ami igazán megfog: megszületett a Gyöngy-Szín-Varázs kollekció, aminél a színek dominálnak és ejtenek rabul!
Ugyanebben az évben kezdődött el a bibliai Igés ékszervonal is, ami az identitásom alapja is egyben.

 

Hiszem, hogy amit én jó szívvel és lélekkel, gondos odafigyeléssel készítek, az valamiképp továbbmegy, miközben az ékszer gazdát cserél. Aki kézimunkázik vagy alkot, és konkrétan valaki számára készít bármit, tudja, hogy minden öltésnél, mozdulatnál arra gondolunk, aki kapni fogja.

Ahogyan sok esetben a gyöngyök határozzák meg, mivé szeretnének válni, az ékszer is megválasztja a maga tulajdonosát!

Ha megfog valamelyik ékszer, ne habozz megkérdezni, el lehet-e újból készíteni, vagy megrendelhető-e más színben, méretben! Akár emailben, akár a termékeknél levő űrlapon keresztül minden kérdésedre szívesen válaszolok!

Gyöngyfűzés oktatásra is van lehetőség!

Ha kacérkodsz a gondolattal, hogy kipróbáld a gyöngyfűzést mint hobbit, akkor elindulásnak ajánlom az ezzel foglalkozó weboldalamat: http://gyongy-tanfolyam.hu

Szeretettel üdvözöl:

Kereki Krisztina

Vásárlóim mondták

Mária

Kedves Krisztina!
 
A megrendelt Türkiz inspiráció medál rendben megérkezett az ajándékokkal együtt!  Nagyon jól sikerült, rendkívül szép darab!!
Köszönöm!
 
                            Üdvözlettel: M. Mária

 

 

Legújabb blogbejegyzések

Villámgyors kevert sütemény 2 változatban

A legjobb ebben a kevert tésztában, hogy kb 15-20 perc alatt összekutyulható, utána a sütő végzi a dolgát.
Kevés hozzávalóból, kétféle variációban is megsütheted!

Bővebben ...

És veled mi van? Még mindig fűzögeted a gyöngyöket?

Jó időnként összefutni régi ismerősökkel, váltani pár mondatot, kölcsönösen rácsodálkozni egymás gyerekeire -hogy nőnek-, aztán rendre belefutok egy hasonló mondatba:
Még mindig gyöngyöt fűzöl? Ehhez hozzájárul egy sajátos arckifejezés is, amiben van óvatosság, hitetlenkedés, sőt, kételkedés, mintha azt kérdeznék ilyenkor: ez tényleg munka? Nem hagytál már fel ezzel az úri huncutsággal?

Bővebben ...

Kosár

 x 

A kosár üres

Keresés a boltban

Szállítási díjak

Előre fizetés esetén:

  • személyes átvétel Szigetszentmiklóson vagy Dunaharasztin: 0 Ft
  • csomagautomatába kérve: 890 Ft
  • PostaPont: 1320 Ft
  • MPL házhoz szállítás: 1505 Ft

Előre fizetés lehet: 
átutalás
CIB pénztári készpénzbefizetés (+300 Ft)
rózsaszín postai csekk
PayPal

Utánvét esetén:

  • csomagautomatánál: 1290 Ft
  • PostaPonton: 1720 Ft
  • MPL futárnál: 1905 Ft
Go to top