Néha nem könnyű eldönteni, mit fogjak kézbe és abból mi készüljön, mert több mindent szeretnék megvalósítani; máskor talán napokon keresztül egy dolog érlelődik, így kétség kívül tudom, mit készítek; van, amikor az egész idő válogatással telik, és várom csak az ihletet; és persze van, amikor rendelésre fűzök, és ez határozza meg a következő ékszert.

Nagyon szeretem, amikor egy konkrét feladattal keresnek meg; kihívás, próbatétel és izgalom egyszerre!

Ilyenkor kikérdezem a részleteket, próbálom megismerni az illetőt, kérni egy fotót ha ruhához tervezünk, méreteket, elképzelést... aztán próbálok rajzolni egy vázlatot, vagy keresni hasonlóról képet, vagyis átadni valahogyan a képet, ami bennem megfogalmazódik. 

Következnek a fázisfotók, menet közben ahogy alakul az ékszer... így könnyebb módosítani, ha valami nem tetszik.

A végeredmény utáni izgulás is hozzátartozik a folyamathoz, várni, hogy tetszik-e, ha odaért, vajon minden jó-e?

Amikor szabadon alkotok, összetett a folyamat

El kell előbb dönteni ugyanis, mit szeretnék; vagyis előbb magamban kell megkeresni azt, ami leginkább inspirál, hiszen azt szeretném, ha minden ékszernek lenne egy üzenete, egy gondolat, hangulat vagy jel...

Ha ez megvan, akkor jön, hogyan tudom ezt kifejezni? Színek, formák, összhang, technika össze kell álljon a fejemben. Néha keresek hozzá képeket, vagy átfutom azokat a fotókat, amiket erre a célra lementettem az elmúlt években. Van, amikor sokáig keresgélek, máskor azonnal megtalál. És olyan is előfordul, hogy látok egy ékszerfotót, más munkáját, ami megihlet és lesz belőle valami egészen más!

Ezek után jön a kutatás a dobozaimban; elsősorban abból szeretek alkotni, ami van itthon, hiszen azonnal szeretnék belefogni, nincs időm egy rendelésre várni. Ez gyakran bekorlátoz, előfordul, hogy egy gyöngyből van X darab és úgy kell alakítanom, hogy elég legyen. 
Ilyenkor arra gondolok, a nagy zeneszerzőket mennyi zenei szabály kötötte, mégis -vagy épp e keretek miatt- tudtak nagyot alkotni!

Nehéz szabadon hagyni a kreativitást, nem kliséket alkalmazni, nem olyat, amit láttam valahol, hanem egyedit, újat, izgalmasat csinálni technika szempontjából; ugyanakkor nem a technikáért fűzni, hanem elképzelni azt, aki viselni fogja, egyszer majd.

Talán épp Te leszel az?

Vásárlóim mondták

Ágnes

Magyaros viselethez kerestem egyedi ,stílusos nyakéket, nem a szokásos úgynevezett " szőtt " kivitelezésben.
A párom ruháján lévő sújtás minta adott volt, ahhoz szerettem volna hasonlót találni.

Régiség vásárokban, kézműves kirakodó vásárokban keresgéltem. És Meskán. Továbbá könyörögtem iparművész barátnőknek, hogy találjanak ki valamit... De ILYET nem találhattam találtam máshol.:)

 

 

Legújabb blogbejegyzések

Villámgyors kevert sütemény 2 változatban

A legjobb ebben a kevert tésztában, hogy kb 15-20 perc alatt összekutyulható, utána a sütő végzi a dolgát.
Kevés hozzávalóból, kétféle variációban is megsütheted!

Bővebben ...

És veled mi van? Még mindig fűzögeted a gyöngyöket?

Jó időnként összefutni régi ismerősökkel, váltani pár mondatot, kölcsönösen rácsodálkozni egymás gyerekeire -hogy nőnek-, aztán rendre belefutok egy hasonló mondatba:
Még mindig gyöngyöt fűzöl? Ehhez hozzájárul egy sajátos arckifejezés is, amiben van óvatosság, hitetlenkedés, sőt, kételkedés, mintha azt kérdeznék ilyenkor: ez tényleg munka? Nem hagytál már fel ezzel az úri huncutsággal?

Bővebben ...

Kosár

 x 

A kosár üres

Keresés a boltban

Legújabb ékszerek a készletből

Szállítási díjak

Előre fizetés esetén:

  • személyes átvétel Szigetszentmiklóson vagy Dunaharasztin: 0 Ft
  • csomagautomatába kérve: 890 Ft
  • PostaPont: 1090 Ft
  • MPL házhoz szállítás: 1310 Ft

Előre fizetés lehet: 
átutalás
CIB pénztári készpénzbefizetés (+300 Ft)
rózsaszín postai csekk
PayPal

Utánvét esetén:

  • csomagautomatánál: 1240 Ft
  • PostaPonton: 1440 Ft
  • MPL futárnál: 1660 Ft
Go to top