Lassan, de biztosan jómagam is közelítek a bűvös 40-es számhoz, és azon kapom magam: keresem, mi áll jól színben, fazonban - és hogy ideje elkezdeni sminkelni :)

Aztán persze rájövök, mindez nem is olyan könnyű. Már nem a sminkelés, az menne, ha...

 

Egyrészt kiderült, a bőröm roppant érzékeny, így akármit nem kenhetek magamra. Legutóbb egy DM alapozótól kezdett égni a szemem kb fél óra múltán. Így most kutakodhatok olyan sminktermékek iránt, ami megfelelő, ami főleg azért nehéz, mert ezek árai nem a legolcsóbbak, ha melléfogok, elég sok lenne a kidobott pénz.

Másrészt olyan régóta nem kell "megjelennem" elegánsan sehol, hogy a hétköznapi ruhatáram alkalmazkodott a szaladgálós-kényelmes napjaimhoz.
Persze van egy kevés kötelező alapdarabom, de ha rendszeresen kellene kiöltöznöm, bizony már bajban lennék.

Voltam stílustanácsadáson, ahol remek tippeket kaptam arra, milyen fazonú és főképp színű ruhákat keressek; ez magabiztosságot ad, amikor szelektálok itthon, de legfőképpen, amikor új ruha után nézek. Ettől függetlenül megtalálni a tökéletes színű, fazonú és persze nekem tetsző darabokat továbbra is kihívás. 

Azt veszem észre magamon, hogy igényesebb lettem: a mennyiség helyett a minőségre megyek. Kevés ruhát veszek, de azokban benne kell legyen az a plusz, hogy megszeressem. Nem csak hirtelen fellángolással, hanem úgy igazán megfogjon. 

 

 

Egy dolog segít még a dilemmáimon: a legegyszerűbb alapdarabokat is remekül feldobja egy színes ékszer!

A jó alapdarabok ugyanis a színtípusnak megfelelő semleges színekből állnak. Én ősz vagyok, így a fekete helyett a sötétbarna, plusz a vajszín, drapp tuti választás, ám ez így magában unalmas lenne, így jöhet hozzá bordó, zöld, mustársárga, narancs, türkiz és ezek megfelelő árnyalatai. 
A semleges alapszíneket egy jól megválasztott ékszer remekül kiegészíti, könnyű váltogatni hangulatunknak megfelelően.

Úgyhogy ha tanácsot kéne adnom, hogy állj neki a megújulásnak gardrób tekintetében, kezdd egy színtípus meghatározással, aztán szerezd be a tökéletes és időtálló alapdarabokat, végül egészítsd ki néhány színes, minőségi és szintén időtálló nyaklánccal, fülbevalóval ;)