A legjobb ebben a kevert tésztában, hogy kb 15-20 perc alatt összekutyulható, utána a sütő végzi a dolgát.
Kevés hozzávalóból, kétféle variációban is megsütheted!

Szeretek minden receptet kicsit a saját ízlésemre formálni. Persze először kipróbálom, milyen, utána mindig jönnek az ötletek, min lehetne változtatni.
Így lett az eredeti almás-fahéjasból túrós-gyümölcsös.

Hozzávalók egy 24x36 centis tepsihez - ALMÁS-FAHÉJAS:

  • 4-5 alma
  • kevés fahéj
  • 3 tojás
  • 20 dkg cukor
  • 30 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • ízlés szerint dió a tetejére

A tojásokat egészben kikeverjük a cukorral, ebbe belereszeljük a meghámozott almákat. Hozzáadunk kevés fahéjat, majd apránként belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet. 
A tepsibe sütőpapírt teszünk, belesimítjuk a tésztát. Tetejére diót is szórhatunk.
Közepes lángon (180 fok) 20-25 percig sütjük.

Hozzávalók egy 24x36 centis tepsihez - TÚRÓS-GYÜMÖLCSÖS:

  • 500 gr túró
  • 3 tojás
  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • egy konzerv barack vagy vegyes befőtt
  • egy bio citrom (elhagyható)

A tojásokat egészben kikeverjük a cukorral, ebbe beleforgatjuk a kissé áttört túrót. Hozzáadunk egy citrom reszelt héját is, majd apránként belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet. 
A tepsibe sütőpapírt teszünk, belesimítjuk a tésztát. Tetejére ráborítjuk a lecsöpögtetett, szükség esetén apróra vágott befőttet.
Közepes lángon (180 fok) 35-40 percig sütjük.

 

 

 

Vásárlóim mondták

Ágnes

Magyaros viselethez kerestem egyedi ,stílusos nyakéket, nem a szokásos úgynevezett " szőtt " kivitelezésben.
A párom ruháján lévő sújtás minta adott volt, ahhoz szerettem volna hasonlót találni.

Régiség vásárokban, kézműves kirakodó vásárokban keresgéltem. És Meskán. Továbbá könyörögtem iparművész barátnőknek, hogy találjanak ki valamit... De ILYET nem találhattam találtam máshol.:)

 

 

Go to top