A legjobb ebben a kevert tésztában, hogy kb 15-20 perc alatt összekutyulható, utána a sütő végzi a dolgát.
Kevés hozzávalóból, kétféle variációban is megsütheted!
Szeretek minden receptet kicsit a saját ízlésemre formálni. Persze először kipróbálom, milyen, utána mindig jönnek az ötletek, min lehetne változtatni.
Így lett az eredeti almás-fahéjasból túrós-gyümölcsös.
Hozzávalók egy 24x36 centis tepsihez - ALMÁS-FAHÉJAS:
- 4-5 alma
- kevés fahéj
- 3 tojás
- 20 dkg cukor
- 30 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- ízlés szerint dió a tetejére
A tojásokat egészben kikeverjük a cukorral, ebbe belereszeljük a meghámozott almákat. Hozzáadunk kevés fahéjat, majd apránként belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet.
A tepsibe sütőpapírt teszünk, belesimítjuk a tésztát. Tetejére diót is szórhatunk.
Közepes lángon (180 fok) 20-25 percig sütjük.Hozzávalók egy 24x36 centis tepsihez - TÚRÓS-GYÜMÖLCSÖS:
- 500 gr túró
- 3 tojás
- 20 dkg cukor
- 20 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- egy konzerv barack vagy vegyes befőtt
- egy bio citrom (elhagyható)
A tojásokat egészben kikeverjük a cukorral, ebbe beleforgatjuk a kissé áttört túrót. Hozzáadunk egy citrom reszelt héját is, majd apránként belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet.
A tepsibe sütőpapírt teszünk, belesimítjuk a tésztát. Tetejére ráborítjuk a lecsöpögtetett, szükség esetén apróra vágott befőttet.
Közepes lángon (180 fok) 35-40 percig sütjük.