Gyöngyök és gyertyák

Mindig is imádtam a gyöngyöket. Még annak idején anyukámmal sokszor fűztünk gyöngyöt, aranyos figurákat is meg tudtam csinálni, na meg virágos nyakláncot, karkötőket – utóbbiaknak most egy pár éve van is újra divatja, amióta újra bekúszott a trendek közé a kilencvenes évek, és most már – mi tagadás – a 2000-es évek elejének divatja is.

Érdekes, de úgy látom, a klasszikus gyöngysor is most kezdi újra aranykorát élni, főleg, ha halmozzák a hosszabb és rövidebb sorokat, na meg az igazán hosszúakat többször is át lehet vetni magunkon. Tisztán emlékszem, milyen izgatott voltam, amikor – a nagy klasszikusokból inspirálódva – alig vártam, hogy a szalagavatómon bevethessem a kis fekete ruhámhoz a gyöngysoromat, amit a hátamon viseltem. Azóta sem hordtam így, pedig lehet, érdemes lenne újra bevetni!

Imádom, amikor kis apróságokkal fel tudok dobni egy egyébként egyszerű szettet, és erre szerintem kiválóak a gyöngy ékszerek. A gyöngyből készült testékszerek is nagyon mennek az utóbbi időben, gondolkoztam, hogy megpróbálok itthon fűzni egyet… De lehet, érdemesebb lenne kisebbel kezdeni, mondjuk egy nyaklánccal. Imádom az ilyen projekteket, csak nem akarom egyből a legnagyobb falattal kezdeni!

Ha pedig te is szereted a DIY projekteket, akkor csak ajánlani tudom a Pipere Porta online shop-ját, ha mondjuk kell egy jó minőségű illóolaj gyertyához, vagy éppen otthoni kencét készítesz és ahhoz kéne alapanyag, esetleg szappant szeretnél készíteni. Szerintem nagyon szuper, hogy itt ennyi mindent megtalálhatsz egy helyen, ráadásul a pénztárcád is hálás lesz érte, ha innen rendelsz, mert nagyon jó náluk az ár-érték arány. Természetesen az illóolaj gyertyához téma azért annyival összetettebb, hogy sokan biztosra mennének, mielőtt megveszik, és ilyenkor nem jön rosszul, ha személyesen is meg lehet vizsgálni közelebbről ezeket az illóolajokat.

Ha szeretnéd megszagolgatni őket, akkor erre a Pipere Porta budapesti üzletében van lehetőség, minden héten hétfő és csütörtök között, péntektől vasárnapig nem tartanak nyitva. Az illóolaj gyertyához és még számos egyéb dologhoz nagyon jól használhatóak, akadnak közöttük 100%-os tisztaságúak, aromák és allergéntől mentesek is. Ja és ráadásul vannak designer illatok is, szóval mindenki megtalálhatja az elképzeléseinek és az igényeinek megfelelő illatolajat. Ha például samponba, krémbe vagy mondjuk illatgyöngybe keresel egy különleges, jellegzetes illatot, akkor utóbbi nagyon jó választás lehet.

A weboldal egyébként nagyon könnyen kezelhető, abszolút felhasználóbarát, és amit külön szeretek, hogy a termékeket össze is lehet egymással hasonlítani. Ha rákattintok az adatlapon belül az “Összehasonlítás” gombra a kis nyilacskákkal, akkor a legfontosabb adatokat listázza nekem a kiválasztott termékekről egymás mellé, így egyszerűbb meghozni a rendelés leadása előtti végső döntést. A kategóriák is nagyon logikusan lettek kialakítva, egyszerűen eligazodik az ember a különböző menüpontokban és az almenükben is. Az meg külön csak hab a tortán, hogy több hobbihoz is találhat az ember itt kiegészítőket és alapanyagokat. Például a szappanöntéshez sem csak “hozzávalókat” találhatsz meg, hanem különböző szappanformákat – nekem több kedvencet is sikerült találnom, szappanalapokat és allergénektől mentes színezőket is például.

Ha esetleg meghoztam a kedved, akkor irány a Pipere Porta oldala, és lesd meg ezt a szuper kínálatot még ma! Nagyon örülök, hogy rátaláltam erre az üzletre, és ami még jobb, hogy így a blogon másoknak is tudom ajánlani. Lehet ugyan, hogy mindig a gyöngyfűzés marad a kedvencem, de azt hiszem, itt az ideje, hogy más kreatív hobbi is helyet kapjon a sorban! Már úgyis régóta érdekelt, milyen lehet saját kozmetikumot készíteni – ha ezzel te is így vagy, szerintem itt a remek alkalom, hogy végre kipróbáld, vagy akár a gyertya- és szappanöntést is!