Elektromos konvektort vettem a tanfolyamaimhoz

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én világ életemben imádtam a különböző kézműves tevékenységeket: mindig is nagyon szerettem elszöszmötölni ezekkel az aprólékos munkákkal. Ezen belül is a különféle gyöngyfűzési technikák ragadták meg a figyelmemet az évek alatt, hiszen elképesztően sok felhasználási lehetőségük, fűzési módjuk létezik és egyik szebb, mint a másik… és persze bonyolultabbak is. Van, amelyik egy gyönyörű estélyi ruhához teszi fel a pontot az i-re, más pedig egy letisztult szetthez válik tökéletes kiegészítővé, ez mind a megvalósítástól és a gyöngyöktől függ. Az évek alatt sikerült egy jól menő webáruházat is létrehoznom, de a mai napig készítek saját kedvtelésemre is, de emellett létrejött egy szuper gyöngyözős közösség országszerte – olyannyira, hogy országjáró workshopokat kellett tartanom. Ennek örültem, csak amikor elkezdtük a projektet, azzal kellett szembesülnöm, hogy erre egy olyan kis helyiséget sikerült csak találnom, amelyben télen nem volt kifogástalan a fűtés… erre kellett megoldást keresnem, amelyet végül egy barátom tanácsára a https://futesrendszerek.hu/ oldalon találtam meg az elektromos konvektorokban.

Azért tettem le a voksomat az elektromos konvektor mellett a számos lehetőség közül, mert ebben találtam meg azokat az elemeket, amelyek elsődlegesen fontosak voltak számomra, főleg még az elejét. Egyrészt egy megfelelően kiválasztott, jó hatékonyságú konvektor a kicsi termet pikk-pakk át tudja melegíteni, hatásuk hamar érezhető és nem kell órákig még kabátban ücsörögni ahhoz, hogy érezzünk némi melegedést a négy fal között.

A konvektorok működési elvükből kifolyólag nem termelnek a használati környezetben káros anyagokat, így működtetésük teljesen biztonságos, nem kell például adott esetben egy szén-monoxid mérgezéstől tartani, mint a gázt használó rendszerek esetében. Ez azért van így, mert a konvektorba bejut az alatta lévő levegő, amelyet aztán maga a konvektor fog felmelegíteni és ez a felmelegített levegő fog szétterjedni a helyiségben, méghozzá a hőmérséklet-különbségnek köszönhetően. Szintén szimpatikus, hogy ugyan nem tekinthető teljes mértékben “zöld” megoldásnak, mert jelen körülmények között nem tudom napelemes rendszerhez társítani – ennyire azért sajnos momentán nem rendelkezem jó anyagi forrásokkal -, de mindenképpen ez a leginkább környezetbarát megoldás, ami számomra elérhető.

Nem valami hatalmas technikai zseniként szintén öröm, hogy egy jó minőségű elektromos konvektor esetében kicsi az esély a meghibásodásra, és ezen felül a hatásfok erőssége miatt nem fogok irreálisan magas számlákat fizetni, csak annyit, amennyi áramot valóban használok erre a célra – bár tény és való, hogy ennek ellenére mégsem a legolcsóbb fűtési mód. Azért választottam mégis ezt, mert csak alkalmankénti fűtésre van szükségem és nincs folyamatosan használatban, illetve a kiépítése is elég jó áron megoldható, telepítési engedélyek nélkül; és kis helyet foglal, amely az én kis helyiségem esetében szintén lényeges.

Persze elektromos konvektor beszerzése esetén mindenképp figyelni kell arra is, hogy ne akarjunk magán a fűtőtesten nagyokat spórolni, elvégre olcsó húsnak híg a leve: ha az olcsó fűtőtest gondolatára meggondolatlanul beleugrik a vevő a vételbe, akkor, ha fűtőszálas modellt szerez be, az már tud kellemetlen szagokat okozni, hiszen égési folyamatot is létrehoz.

Így, utólag, az első elektromos konvektor által átfűtött szezon után bátran elmondhatom, hogy a számításaim teljesen jól bejöttek: a https://futesrendszerek.hu segítségével nagyon gyorsan megszűntek a kis teremben való didergések és mindenki felhőtlenül élvezhette az általam tartott workshopokat.