Ami az embereknek a gyöngy, az nekem az E-bike

Mindenki ismeri a mesékben felbukkanó igazgyöngyöket, amik hatalmas kagylók elérhetetlen otthonában találhatóak… Természetesen engem is elragadott szépségük, és áhítattal bámulom a gyöngyből készült ékszereket. Alapvetően nem preferálom a drága holmik vásárlását, kifejezetten ha öltözködésről van szó. Szerintem minimális összegek kiadásával is ugyanolyan stílusosan és ízlésesen fel lehet öltözni, főleg, ha másodkézből vesszük meg a darabokat. Igaz, sajnos a gyöngy még akkor sem egy olcsó mulatság, meg amúgy is, mire eljutnék oda, hogy egy efféle szépséget vegyek magamnak, valami mindig megelőzi.

Ilyen volt az E-bike megvétele, amit tényleg úgy féltek, mint mások az igazgyöngyeiket. Számomra az efféle vásárlások nagyobb örömöt okoznak, mert általuk élményeket szerezhetek.

Az E-bike-ot tulajdonképpen akkor fedeztem fel, mikor legutóbbi nyaralásunkat nyugaton töltöttük. Szinte leesett az állam, hogy mennyien kirándulgatnak ilyenekkel – idősek, fiatalok egyaránt. Aztán egy alkalommal volt is lehetőségem kipróbálni egyet, amikor a férjem kikölcsönözte a munkahelyéről. Mivel egy hegyen lakunk, a felfelé vezető út eléggé meredek, és a végén mindig le kell szállnom a bicikliről, hiába vagyok jól edzett állapotban. Máris egy probléma, amit tudtam, hogy egy ilyen eszközzel nagyon egyszerűen kiküszöbölhetek. Azt is tudom, hogy elektromos kerékpárok már réges-régen jelen vannak a mindennapokban, de egy E-bike teljesen más élményt nyújt, s még egy fokkal közelebb áll a testmozgáshoz. Sokáig fontolgattam a kérdést, mert tény, hogy egy ilyen bicikli nem a legolcsóbb megoldás, és pont emiatt nem szerettem volna pórul járni vele.

Egyik ismerősünk ajánlotta a dunaföldvári Viczai Kft. boltját, ahol többféle E-bike is megfordul a kínálatban. Mivel ez egy valós tapasztalatnak bizonyult, úgy döntöttem, hogy hozzájuk fordulok a kívánságommal. A megbízhatóság mellett azért is őket választottam, mert a motorbolt.co.hu weboldalon keresztül online is elérhető a boltjuk, tehát nem kell elutazni miatta. A bicikliket összeszerelve és üzemképesen szállítják ki, pont ezért szinte felesleges is elutazni, ha messze lakunk Dunaföldvártól.

És hogy milyen a kínálatuk? Igen széles, azt biztosra mondhatom. Nézzük például az MTB E-bike-okat, amik rengeteg színben és több típusban kaphatóak az oldalon. A leírásban minden szükséges információt elolvashatunk a típusokról, amik alapján ki tudjuk választani a számunkra megfelelő kerékpárt. Az összes fontos információ feltüntetett, mint a váltókar, a tárcsafékek, a váz anyaga és típusa, a motor és az akkumulátor fajtája, a kijelzők, a lánc… És ami még nagyobb segítség a döntésben, az a lapon megtalálható összehasonlítás funkció, melynek segítségével kiválaszthatjuk a megtetszett típusokat és egymás mellé rendezhetjük őket, hogy jobban átláthatóak legyenek a termékek közötti különbözőségek. Az MTB E-bikeok mellett megtalálhatjuk a Cross, a City és a Tour típusokat is, így biztos vagyok benne, hogy bárki megtalálja a kedvére valót náluk.

Ha nem sikerült elég pozitívumot felsorolnom az oldallal kapcsolatban, akkor még kapaszkodjatok kicsit. Bizonyos összeg felett ingyenes kiszállítást biztosítanak, ami egy akkora tételnél, mint az E-bike, egyértelműen garantált. Tehát még egy ok, hogy a kanapé kényelméből vásároljatok biciklit. A termékekre mind visszavásárlási garancia érvényes, szóval nincs ok az aggodalomra. Pont ezért, ha fura is lenne, hogy egy dunaföldvári boltból rendeljetek, az előnyeiért mindenképpen megéri. Az oldalon történő vásárlás során pedig még hűségpontokat is szerezhettek. A hűségpontok pedig pénzt jelentenek – ennek mennyiségét megtalálhatjátok az összes termék mellett kiemelve.

Egy ilyen jármű mindenféleképpen jó befektetést jelent, hiszen elektromos a jövő, legyen a biciklink is az! Az idősebb korosztálynak megkönnyíti a mozgást, a fiatalabbaknak nagyobb élményt nyújthat ahelyett, hogy néhány kilométer után kifáradnának. Egy E-bike birtoklása számomra felér egy igazgyönggyel, és talán nem is csak az én erényem, hogy egy ilyen jó minőségű és megbízható darabhoz jutottam hozzá. A motorbolt.co.hu is közreműködött ebben.