Ahol kincs a biztonság

A családdal mindig is szerettünk vadregényes helyekre látogatni. Nem tudtuk pontosan, hogy honnan származik ez a furcsa rajongásunk: talán túl sok romantikus könyvet olvastunk, vagy csak a kellőnél nagyobb mennyiségű hollywoodi filmet néztünk, amely a civilizált világtól távol – rendszerint egy erdőben – játszódik.

Csodálkoztunk is, hogy a sok ilyen kalandunk ellenére nem ütöttük még meg a bokánkat. Holott, azért a magyarországi erdőkben is bőven lehet olyan vadállatokkal találkozni, amelyek nagy valószínűséggel nem barátkozni akarnak velünk, hanem mondjuk véletlenül vacsorának néznek bennünket.

Szokták mondani, hogy “semmi sem tart örökké”, így ez a szériánk is megszakadt pár héttel ezelőtt: éppen az egyik erdei kirándulásunkból tértünk vissza, amikor megláttunk egy farkast az autónknál.

Bármilyen meglepő, a jelenet nem alakult egy hősies, véráldozattal teli, filmbe illő küzdelemmé: az eltévedt állatot nemes egyszerűséggel elijesztettük az autónktól.

Hogy ezt pontosan miként tettük, azt jobb volna nem részletezni, de végül is szórakoztató, így kár volna megtartani a saját mulattatásomra.

Mielőtt teljesen úrrá lett volna rajtunk a pánik, megláttunk néhány félelmetesnek tűnő botot, és igyekeztünk minél nagyobb zajt csapni, hogy a farkast menekvésre bírjuk.

Több, mint valószínű, hogy a vadnak remek zenei ízlése van, hiszen két másodpercig bírta csupán hallgatni az általunk rögtönzött bot-szólót, és máris eltűnt a fák között.

Örültünk azért, hogy igazi vadriasztókká váltunk, de mégis úgy voltunk vele, hogy nem ártana körül néznünk a valódi vadriasztók kínálatában sem.

Arról nem is beszélve, hogy úgyis valamilyen ékszert akartunk vásárolni a szülők házassági évfordulójára: így kézenfekvő volt, hogy ne csak ajándék, hanem vadriasztók után is keressünk az interneten.

Természetesen, hamarabb találtunk olyan ékszert, amely elnyerte a tetszésünket, mintsem olyan oldalt, ahol megfelelő vadriasztók közül lehetett válogatni.

Néhány órányi böngészgetés után azért sikerült rábukkannunk az autofelszerelesek.hu-ra, ahol rengeteg hasznos információval gazdagodtunk a különféle autós kiegészítőkről.

Szintén az autofelszerelesek.hu-n találtunk rá az Etab Siren7 max vadgázolás elleni rendszerre, ami igencsak felkeltette az érdeklődésünket.

Megtudtuk az eszközről ugyanis, hogy rendkívül gyorsan felszerelhető, ráadásul, többfajta autónál is használható.

Ráadásul, amiatt sem kell aggódnunk, hogy esetleg elhagynánk az újonnan szerzett vadriasztót: az Etab Siren7 max ugyanis mágnessel rögzül, így garantáltan rajta marad járművünkön.

Az autofelszerelesek.hu-n elérhető vadriasztó 115 dB-es “zajt” képes kiontani magából, így könnyedén elriasztja a fák mögött bujkáló fenevadakat.

Az Etab Siren 7 maxot mindezen kívül kimagasló design jellemzi, arról nem is beszélve, hogy elektronikus bekötésre nincs szükség.

Ami különösen szimpatikus volt számunkra az autofelszerelesek.hu-ban az az volt, hogy az oldalon világosan fel volt tüntetve, hogy még a rendelés napján feladják a vágyott terméket, így nem kell sokat töprengenünk azon, hogy vajon mikor fog hozzánk megérkezni.

Nekünk teljesen bevált az autofelszerelesek.hu: az évfordulóra rendelt ékszerek után szinte azonnal meg is érkezett az Etab Siren 7 max, amely kiváló szolgálatot tett a vadak ellen.