Afrikai ékszer importőrök lettünk

Anyával már régóta el akartunk menni Afrikába, hogy kicsit megtapasztaljuk egy teljesen más kultúra élményét. Hosszas tervezés és szervezés után az egyik nyáron végre össze tudtuk rántani a várva várt kontinentális kirándulást. Három különböző repülőgépre kellett átszállnunk, hogy célba érjünk, ami nagyon lefárasztott minket. Az első napot így alvással töltöttük. Másnap felfedeztük a várost, ahol a szállásunk volt, és találtunk egy hatalmas piacot. Az óriási kínálatban különböző szappanok, édességek és állatok is helyet foglaltak, de ami a legjobban megfogott minket, azok a különleges, kézműves ékszerek voltak. Különböző fa- és kristálygyöngyökből készültek, egyszerre voltak puritánok és hivalkodók is.

Vettünk a családból mindenkinek, és a barátoknak is. Mikor hazavittük, szétosztogattuk, és mindenki el volt ájulva ezektől az európai szemnek szokatlan karkötőktől. Több barátunk is mondta, hogy az ő barátaik is akarnak ilyet. Elhatároztuk, hogy felvesszük a kapcsolatot néhány afrikai készítővel, és elkezdjük itthon  forgalmazni a termékeiket. Fél év alatt olyan sikeres üzlet lett belőle, hogy vennünk kellett egy kis autót, amivel szállítani tudtuk a megrendeléseket. 

Az ékszerszállító autónkkal kapcsolatos szervizelési feladatokat mindig a Méta Autószervizben intézzük, mert ők legprofibbak, és legmegbízhatóbbak. Van egy király weboldaluk, a MetaAutoszerviz Hu, ahol az ügyfelek időpontot foglalhatnak, és többek közt a különböző szolgáltatásokról tájékozódhatnak. A műhely a 19. kerületben üzemel, és bármilyen márkájú és korú autót fogadnak, hiszen több, mint 15 éve vannak a szakmában, és szinte nincs olyan probléma, amivel ne találkoztak volna korábban. 

Minden szolgáltatásuknál részletesen leírják, hogyan zajlik a szerelési folyamat, és körülbelül milyen árakkal kell számolnia az ügyfeleknek. Kifejezetten érdekes ezeket olvasgatni, tök sokat tanulhat belőlük az ember.  

A fényszóró beállítást például alapos diagnosztikával kezdik. Az erre a célra kialakított modern eszközökkel kb. 20 perc alatt fel tudják mérni a helyzetet. Természetesen nem mindig lehet műszereket alkalmazni, ilyenkor jönnek a manuális beállítások. Meglepő, hogy a Méta ügyeskezű szakemberei ezt még a számítógépes beállításnál is gyorsabban el tudják végezni. Nagyjából 10 percet vesz nekik igénybe egy manuális lámpa beállítás. Ha nem működnek a lámpa állító csavarok, akkor is el tudják végezni a beállítást 30 perc alatt, úgy hogy kiveszik az egész lámpatestet. Az ártáblázat szerint a fényszóró állítás 1. kategóriában 2900 Ft, a fényszóró állítás 2. kategóriában, amihez diagnosztika is tartozik 7900 Ft. A beállítás mellett törött lámpabúra, és izzócserét is végeznek. 

A  MetaAutoszerviz Hu oldalán a kuplung cseréről is részletesen olvashatunk. Ez egy olyan nélkülözhetetlen része az autónak, ami idővel elkopik, és kritikus fontosságú, hogy a csere folyamán tökéletesen legyen beállítva. Tipikus kuplung hiba a csúszás, a rángatás és a kuplung használatakor keletkező zaj. Ha ilyen hibákat tapasztalunk, irány a szerviz! A kuplung olyan elem, amit legtöbbször cserélni kell, nem javítható, de abban biztos lehetsz, hogy ha van rá lehetőség a Méta Autószerviz szakemberei a költséghatékony javítást fogják ajánlani. Ha például csak annyi a gond, hogy egy nagyobb csúsztatás miatt megégett a felülete, akkor egy gyors javítással orvosolják a hibát. Ha viszont a tengelykapcsoló, vagy a pedál hibás, akkor csak cserével javítható biztonságosan az autó. A művelet speciális eszközöket vesz igénybe, például motortartó gerendát, és a féktengelyek kikötésére alkalmas célszerszámokat. A Méta szervizben minden ilyen felszerelés megtalálható, ezért biztos lehetsz benne, hogy az autód jó kezekben lesz. 

A MetaAutoszerviz Hu hasznos bloggal, látványos képgalériával, részletes árlistával és fejlett időpont foglalási felülettel várja a látogatókat. Ha szervizre van szükséged, vagy csak valamilyen autókkal kapcsolatos kérdésed van, mindenképp keresd fel őket!