A gyöngyök a ruhán is jól mutatnak

Még gyerekként, anyukámtól tanultam meg a gyöngyfűzés technikáit. Mindig is sokat vitt kézműves foglalkozásokra, de otthon is sokat alkottunk, kreatívkodtunk, pedig akkor még nemlétező fogalom volt a social media és a DIY-trendek sem uralkodtak el világszerte. Ez a hobbi valahogy később is megmaradt, és így kezdtem el – előbb csak magamnak, majd kérésre barátoknak, ismerősöknek – egyre több gyöngyös ékszert alkotni, sőt, egy időben a gyöngyből készült kis figurák is nagyot mentek. Sokat kísérletezgettem, mitől lesz elegáns és időtálló egy darab, vagy éppen trendi és bohókás – bár én az utóbbi vonalat képviselem inkább stílus terén, szeretek letisztultabb, minimalista darabokat is csinálni, amit korosztálytól függetlenül szívesen vásárolnak tőlem.

Az utóbbi időben kezdtem el a varrással is kísérletezni otthon, és előbb csak kiegészítőket – például sima, egyszerű vászontáskát, szütyőket, neszesszereket készíteni -, majd ruhákat is varrni. Természetesen mind gyönggyel díszített, gondolom, ez nem meglepő a részemről!

A legjobb, hogy nagyon egyszerűen szereztem be a vadonatúj varrógépemet. Még csak ki sem kellett tennem a lábamat itthonról, mert mindent online intéztem, a telefonomról. Jack varrógép – Varrógépek – Varrógépguru – csak ennyit mondok! Ez a weboldal maga az álom, ha varrásról van szó. Az ipari és otthoni használatra tervezett varrógépek mellett például a vasalógépek, a hímzőgépek, a gombfelvarrógépek illetve a szabászati gépek sem hiányozhatnak a kínálatból, így igazi Kánaán tárul a varrás szerelmesei elé a honlapon.

Végül számomra valóban a Jack varrógép – Varrógépek – Varrógépguru volt a nyerő a kínálatból, bár egy Singer varrógéppel és egy Brotherrel is nagyon szemeztem, de jól meg kellett gondolnom, hogy az általam használt anyagokhoz, technikákhoz melyik a legjobb. Noha a gyöngyöket mindig kézzel varrom fel, nagyon örülök annak, hogy a munka többi részét már egy ilyen profi, megbízható minőségű eszköz végzi el helyettem – a régi varrógépem egy nem túl jó eszköz volt már, bőven itt volt az idő egy cserére.

Néhány tízezer forinttól körülbelül a félmilliós összegig találhatunk különféle varrógépeket a Varrógépguru oldalán, míg a Jack varrógép – Varrógépek – Varrógépguru kínálatában számos olyan akad, ami középáras, mégis sok funkcióval ellátott, profi eszköz. Ráadásul nagyon kényelmes, ahogy eljut hozzánk a rendelésünk, ugyanis a GLS futárszolgálat hozz házhoz a kiválasztott varrógépet, mindez 50 ezer forintos rendelés felett pedig – amit lássuk be, varrógép vásárlása esetén nem nehéz összehozni – teljesen ingyenes.

Akár Brother, akár Singer, akár Siruba vagy Jack varrógép – Varrógépek – Varrógépguru a legjobb választás a vásárlásra! Ha van olyan ismerősötök, aki szeret varrni osszátok meg vele bátran az infót – remélem, hogy minél több embernek a hasznára szolgál majd ez a kis bejegyzés.