A diákmunkám béréből akár gyöngy ékszereket is vehetek

Az ékszerek sosem foglalkoztattak túlságosan. Ez talán érthető is, hiszen férfi vagyok. Viszont az utóbbi években elkezdtem felfogni, hogy miért is jelent ez olyan sokat a nőknek. Ehhez pedig először egy másik témát hoznék példának: a ruhavásárlást. Én azt érzem, hogy rájöttem miért is nem szeretjük se az ékszervásárlást, se a ruhavásárlást. Egyrészről társadalmilag a férfinek ezek nem lehetnek hobbijai, másrészről pedig nincs választék számunkra.

Az előző héten is mikor elmentem a haverommal és a barátnőjével a turkálóba, a srác nem akarta elhinni nekünk, hogy számunkra egy kis sarkon kívül nincs más részleg. És az ékszerekre ez még jobban igaz. Persze vannak férfiak, akik mondjuk gyűrűket hordanak, de ezen kívül sok minden más nincs társadalmilag elfogadva. Pedig ennek nem kéne feltétlen így lennie, hiszen ez is egy önkifejezési módszer lehet.

A másik dolog, amit rengeteg tabu övez, az egyértelműen a munka. Pedig azóta, hogy a https://topiwork.hu segítségével sikerült diákmunkát találnom rájöttem, hogy annyira nem egy fennkölt dolog, mint ahogy azt a felnőttek be próbálják állítani. Mindig azt halljuk, hogy élvezzük ki ezeket az iskolás éveket, mert a munka világa majd nagyon más lesz. Én azonban azt tapasztaltam, hogy a munka nem feltétlenül kell, hogy egy negatív jelző legyen.

Lehet, hogy ehhez talán az is hozzájárul, hogy egy olyan jó cég talált nekem munkát, mint a https://topiwork.hu. Az ismerőseim is erre a szövetkezetre esküsznek és mikor már hónapok óta arról panaszkodtam, hogy nincs elég pénzem, azt javasolták, hogy nézzek fel a https://topiwork.hu oldalára. Szeretek az interneten tájékozódni, mivel szerintem sokkal kényelmesebb, mint élőben, vagy telefonon kérdezgetni. Különösen akkor, ha az oldal olyan jól van összerakva, mint a https://topiwork.hu csapatánál.

A munkakeresést nagyon egyszerűvé teszik azzal, hogy az első dolog, amit látni fogunk az egy munkahely kereső lesz. Ez a kereső több kisebb elemből áll, amik mind abban segítenek, hogy csak azokat a találatokat kapjuk meg, amik relevánsak számunkra. Ha nagyon konkrét ötletünk van, akkor elég csak beírni a munka megnevezését és már meg is kapjuk. De biztos vagyok benne, hogy vannak olyanok, akik csak kíváncsiak, hogy milyen munkák elérhetők a környékükön. Ebben az esetben csak be kell írnunk a megyénket, vagy városunkat és ennek megfelelően fogja szűrni a kereső a találatokat.

Nekem azonban csak arról volt ötletem, hogy milyen típusú munkát szeretnék végezni. És ehhez is nagy segítséget nyújt nekünk a https://topiwork.hu oldala. Mivel elég csak kiválasztanunk az egyik munkakategóriát és rögtön meg is kapjuk azokat az állásokat, amik megfelelnek ennek a kritériumnak. Engem például most valami fizikai munka érdekelt, mert az iskolában amúgy is eleget kell használnom az agyamat. Meglepően sok lehetőség volt elérhető ezen belül is, úgyhogy csak azt kellett kiválasztanom, ami tényleg tetszik.

Pár munkahelyre jelentkeztem és meglepően hamar kaptam választ az egyiktől. Ehhez én egyáltalán nem voltam hozzászokva és ebből is látszott, hogy milyen profi csapattal rendelkezik a https://topiwork.hu. A munka és a fizetség tényleg olyan volt, mint amit a tájékoztatóban lehetett olvasni, úgyhogy ezzel kapcsolatban sem ért csalódás. Összességében tehát nagyon pozitív volt az élményem a https://topiwork.hu oldalával. Minden diáknak ajánlom, aki biztos munkával szeretne egy kis plusz pénzt keresni az iskola mellett